2011-04-12 21:18:42• hírek • Czinzel László

Őrült első lépés a bajnoki cím felé

Talán túlzás nélkül állítható, hogy történelme legfontosabb mérkőzését játszotta kedd este a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata: az Arad elleni bajnoki döntő első mérkőzését hazai közönség előtt mindenképpen nyerniük kellett Popéknak. Nos, ez egy őrületesen nagy csata után sikerült is, Dan Fleseriu lányai 67-62-es győzelemmel kezdték a három sikerig tartó finálét.

A szatmáriak mestere a Pop, Drake, Teilane, Mehmedic, Orosz ötösnek szavazott bizalmat, míg Stacey Nolan a Ciocan, Toma, Brosovszky, Roberson, Szavics kezdőcsapattal nyitott. Idegesen és pontatlanul kezdett a két gárda, másfél percig nem született egyetlen pont sem, úgy, hogy közben Pop két büntetőt is elhibázott. Az aradiak nyugodtak meg korábban, ők szerezték meg az első négy pontot is Toma révén, de öt perc után is csak 2-6-ot mutatott az eredményjelző. Brosovszky pontjaival az Arad már 10-3-ra is vezetett, amikor Fleseriu pályára küldte Bjorkot. Ez a húzás nyerőnek bizonyult, az amerikai légiós hat pontot dobott, a VSK pedig a szurkolók extázisában 12-et szerzett zsinórban és 15-10-es vezetéssel zárta az első játékrészt.

A második negyedet ismét idegesen és ami ennél is lényesebb, ponttalanul kezdte a szatmári együttes: hosszú percekig csak Mehmedic tudott betalálni, miközben a vendégek 17-20-ra fordítottak. Ezúttal azonban elmaradt az őrületes hajrá, háromnál közelebb nem tudott kerülni a VSK, így a negyedet az Arad nyerte, amely összességében 40-34-re vezetett ekkor.


Drake nem adja a labdát


„Szokásukkal ellentétben" a harmadik negyedet remekül, Mehmedic négy pontjával kezdték a hazaiak, amire Ciocan válaszolt. Ekkor azonban egy sorsdöntőnek bizonyuló forduló állt be: sérülés miatt Ciocant le kellett cserélni. Ezt követően a játékrész végéig a vendégek csak öt pontot tudtak dobni, miközben az egyre inkább szárnyaló Pop és Mehmedic vezetésével a szatmáriak 53-47-re átvették a vezetést.

Az utolsó negyed természetesen ismét vendégponttal kezdődött, ám erre Pop gyorsan válaszolt is. Ez a játékrész amúgy is Popról szólt: a 14 hazai pontból nyolcat ő szerzett, többek között olyan fontos pillanatokban, mint 62-59-es és 64-62-es hazai előnynél. Tizenhárom másodperccel a vége előtt is még csak 65-62 volt a VSK előnye, de pontot már csak Drake dobott, így végül a fergeteges buzdítást produkáló hazai szurkolók örülhettek: kedvenceik 67-62 arányban nyerni tudtak.

Megvan tehát a lélektani (és matematikai) szempontból is rendkívül fontos első győzelem, szerda este 20.00 órai kezdettel pedig ismét hazai pályán a második lépést is megteheti a VSK történelmi első bajnoki címe felé.
Bajnoki döntő, első mérkőzés:
Szatmárnémeti VSK - Arad 67-62
(15-10, 19-30, 19-7, 14-15)
Pontszerzők: VSK: Pop 19, Mehmedic 19, Drake 11, Bjork 9, Teilane 9
Arad: Mészáros 15, Graham 14, Toma 10, Brosovszky 10, Ciocan 6, Dragoescu 3, Szavics 2, Roberson 2


Az aradi-szatmári, Ciocan sérülést szenvedett
Az aradi-szatmári, Ciocan sérülést szenvedett


 

Újabb pont a szatmáriaknak
Újabb pont a szatmáriaknak


Pop megállíthatatlan volt
Pop megállíthatatlan volt



Ünnepeltek a drukkerek
Ünnepeltek a drukkerek


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: